Saturday 22 September 2012

Mu kool on ideaalne



Ülemaailmne rahupäev

Meie kooli moto: "Haridus et tagada rahu". 21 september oli ülemaailmne rahupäev ja enamus UWC koole tähistasid seda. Päev algas hommikusöögiga, inimestel paluti kanda võimalikult värvilisi riideid et sümboliseerida meie mitmekesisust. Minul muidugi värviliste riiete leidmisega probleeme polnud :D Söökla oli kaunistatud vastavalt teemale, seintel olid plakatid rakhupäeva kohta ja igasse võimalikku kohta oli riputatud paberist volditud linnud/rahutuvid. Pärast hommikusööki kogunesime auditooriumisse, kus oli kõne, esinemised, vaatasime erinevaid filmiklippe, kuulasime muusikat ning nägime esimest korda seda uskumatult ilusat videot, mille ma siia postitasin. See on tehtud meie koolis just selle sündmuse jaoks.
 Pärast auditooriumi jätkusid tunnid, kus õpetajatel oli palutud kuidagi moodi rahuteema sisse tuua. Ma arvan et see õnnestus päris hästi: keemias rääkisime kuidas erinevad leiutised on aidanud luua rahu või soosinud vägivalda, nt vaktsiinid on säästnud mitmeid elusid samas aatompommi leiutamine on toonud vägivalda aga samas muutnud riigid ettevaatlikumaks jne. Matemaatikas jäi kodutööks rahumärgi (peace sign) joonestamine kalkulaatoriga. Üleüldse olid kõik tavapärasemast rõõmsamas tujus :)
 Pärast tunde oli palju tegevusi: kapoeira, mediteerimine, jooga, jalgpallivõistlus kohalikega, rongkäik Flekke külla jpm. Õhtul oli näitus, ülekanne rahupäeva galast Londonis, ühise muusika kuulamine ja reedene kohvik, kus ma aitan (igal reedel valmistame kooke, nt praegu oli juustukook ja mustikakook, ja müüme seda). Mulle nii väga meeldib, et sellised sündmused meie koolis aset leiavad, see on lihtsalt ülitore.

Ülihubane õhkkond kohvikus, kus vaatasime ülekannet rahupäeva galaõhtust;

Foto, tehtud paar nädalat tagasi, kui siin oli vikerkaar. See ei ole arvutiga töödeldud, täiesti reaalne

No comments:

Post a Comment